Encetem un any determinant en el futur d’Arenys de Munt

https://unsplash.com/photos/JrZ1yE1PjQ0?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditShareLink

Encetem un nou any, un 2022 que es materialitzaran molts dels compromisos que hem assumit el Govern Municipal d’Arenys de Munt i que estan recollits en el Pla d’Actuació Municipal. Les grans obres estratègiques d’Arenys de Munt -urbanització superficial de la Riera i la nova Rotonda d’entrada- seran determinants en la millora de la mobilitat, la dinamització econòmica i la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Arenys de Munt. L’any 2022 també ha de ser l’any per a l’obertura del Centre Cívic de Can Mallol de la Torre, un equipament que ens permetrà potenciar les activitats socioculturals i també aprofundir en noves polítiques formatives en àmbits tan diversos com l’emprenedoria, les arts plàstiques i la música.

Enguany acabarem projectes i encetarem de nous. Finalitzarem les obres de la darrera fase de l’Esplai de Jubilats, i encetarem la redacció dels avantprojectes de reforma integral de l’Avinguda Panagall i carrer de les Flors. L’any 2022 ja podrem veure els primers esbossos del que haurà de ser la nova residència municipal que volem construir a la parcel·la de Can Globus/Ca L’Espàrrec.

Tenim projectes immensos per davant, i portar-los a terme no és una tasca fàcil de fer. Calen molts recursos econòmics i humans, i malgrat el context pressupostari no és favorable -reducció d’ingressos per plusvàlues- ho podem fer. Anys de bona gestió econòmica en permet donar cobertura a inversions sense incrementar la pressió fiscal. El nostre compromís és posar els diners que siguin necessaris per donar cobertura a àmbits tan sensibles com el suport a les famílies vulnerables i la gent gran. Tenim estalvis, i tenim el deure d’utilitzar-los.

La millora de la netedat i l’endreça dels nostres carrers i places és un repte que veurem reflectit en una ampliació de la recollida selectiva a partir de febrer de 2022 i, entre altres coses, destaca la recollida l’orgànica tots els dijous i les papereres diumenges i festius. No podem creuar-nos de braços perquè tenim una limitació de personal de brigada. En volem més, i es farà notar amb les noves contractacions de serveis per a la neteja i el projecte brigada jove, que hem recuperat, per reforçar el manteniment de les vies públiques.

Som un poble exigent amb nosaltres mateixos: hem de posar tota la nostra capacitat econòmica i tècnica per ajudar a enfortir el teixit social i econòmic d’Arenys de Munt. Tenim el deure de complir amb allò que ens compromès a fer, som conscients de les dificultats per portar-ho a terme, però hem de treballar per fer-ho possible. L’any 2022 serà un any determinant en el futur d’Arenys de Munt.